רצועה הסינדסמוזיס..................

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

24/07/2016 | 23:36 | מאת: מני

היי. אני שחקן כדורגל מקצועי לפני כ7 חודשים נפצעתי בקרסול ימין ואובחן לי קרע ברצועת הסינדסמוזיס קרע מלא.משום מה. החלו לי כאבים בחלק האחורי של הקרסול עשו זריקת קורטיזון והכאב הפסיק וחזר לאחר 5 חודשים. לאחר התיעצות אצל אורטופד מומחה כירוגי ולאחר צפייה של הדיסק הmri הרופא טוען שהרצועה הסינדסמוטמית לא קרועה לגמריי בניגוד למה שאבחנו בmri מה שמוזר לי ולא יודע למי להאמין כבר בנתיים חזרתי לשחק אבל הכאב שמונע ממני לשחק בכייף זה הכאב בחלק האחורי בסמוך לגיד האכילס הרופא החליט על הארתוסקופיה לשיחרור גיד ה hfl. אוקי אני עושה את זה העיקר לא לחוש כאב בזמן ניתור ובזמן עומס על הקרסול. השאלה שלי בעצם היא ומה שמטריד אותי זה הרצועה הסינדסמוטית האם עם הזמן היא יכולה להחלים לבד האם לא כדאי לעשות ניתוח לרצועה הזאת ולרפאות אותה כמו שצריך או שרק על ידי חיזוקים הרצועה לא תפריע לי יותר? אני כבר לא יודע עד כמה היא מפריע לי או שזה רק בראש שיש משהו שלא טוב שם כי בעצם אני כן משחק אבל לפעמים חש איזה כאב מציד בעיקר בחלק האחורי אבל כבר על החלק האחורה הבנתי שזה לא קשור לרצועה אלה לגיד אז בעצם השאלה שלי היא על הרצועה הסינדסמוזיס אם אפשר לקבל קצת יותר הרחבה על הרצועה הזאת והאם לא חייב לנתח אותה בכדי לצאת מזה.

שלום רב מטפלים רק במה שמפריע קלינית. אם הכאבים הם אחוריים בקרסול, וזריקה עזרה למספר חודשים, אז המלצת האוטופד שלך היא נכונה - לטפל רק שם. הרצועה הסינדסמוטית יכולה להתחבר גם בלי ניתוח לעיתים. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול