שבר פטישון חולת cp

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

27/03/2016 | 13:11 | מאת: רותם

שלום, שןאלת עבור אחותי. חולת cp , המיפלגיה- צד ימין הוא הצד החזק יותר. בנוסף חולת ריאות ולב, לעיתים נעזרת במתן חמצן . בעקבות נפילה יש שבר פטישון לטרלי עם תזוזה בכף רגל ימין (הרגל החזקה יותר) . במיון שמו לה גבס אך אמרו שככל הנראה תזדקק לניתוח: האם יש אפשרות שבעזרת הגבס לא יהיה צורך בניתוח ? ייתכן שהניתוח יהיה מסוכן עבורה . הניתוח מתבצע בהרדמה מלאה ? בנוסף - כמה זמן אחרי הנפילה עדיין ניתן לבצע את הניתוח ? במידה ובסוף כן יוחלט על זה. תודה

שלום רב כאשר יש שבר בקרסול, ישנם שיקולים רבים המנחים בבחירת הטיפול, לרבות ניתוח. מטרת הניתוח אם צריך הינה להחזיר השבר בקרסול למקומו האופטימלי. השיקולים שונים, כגון גיל ותפקוד החולה, מצבו הרפואי ומחלות המעמידות בסיכון, ומידת תזוזת השבר. דווקא בחולת CP הזקוקה לרגל טובה ומתפקדת, הייתי שוקל לנתח אם צריך, על מנת לתת לה רגל טובה ביותר שאפשר. הניתוח נעשה בהרדמה כללית או ספינלית (חצי גוף). ניתן לבצע עד שבועים שלושה מהשבר. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול