שחזור רצועות הקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

06/01/2012 | 11:35 | מאת: טל

שלום אני בת 32, יש לי נטייה של שנים לנקעים ברגליים, לפני כ 12 שנה שברתי את רגל שמאל ועברתי ניתוח ORIF בקרסול. במשך השנים מאז נקעתי את שתי הרגליים לא מעט פעמיים. לפני מס' חודשים נקעתי את רגל ימין בצורה רצינית, הכאבים נמשכו חודשים אחרי ובסופו של דבר הופנתי ע"י אורתופד לאחד המומחים בתחום אורטופדיית כף רגל , הרופא הפנה אותי למס' צילומים ואולטראסאונד , וקבע שרצועות הקרסול שלי קרועות ושכף הרגל אינה יציבה ולכן המליץ לי לעבור ניתוח לשחזור רצועות הקרסול. גם עכשיו יש לי מידי פעם כאבים ותחושה של חוסר יציבות. האם הכאבים נובעים מהקרעים ברצועה? האם תוכלו להסביר לי מה נעשה במהלך ניתוח שכזה? מה הם אחוזי ההצלחה של ניתוח כזה? במיוחד שיש לי נטייה כזו לנקוע רגליים? האם אין סיכוי שהרצועות יקרעו שוב לאחר הניתוח? מה יקרה אם אני אבחר לא לעשות את הניתוח? אילו נזקים עתדיים יכולים להיות? מה תקופת ההחלמה לאחר ניתוח כזה? אם אפשרי אני אשמח לקבל עוד מס' שמות של רופאים מומחים בתחום על מנת לקבל חוות דעת נוספת. אודה לכם מראש על כל המידע

שלום רב האם הכאבים נובעים מהקרעים ברצועה? הכאבים יכולים לנבוע ממספר סיבות, כל פעם שיש נקע יש כאבים. בנוסף יש לשלול פגיעה סחוסית בעצם טאלוס כגורם לכאבים. האם תוכלו להסביר לי מה נעשה במהלך ניתוח שכזה? תלוי באיזה ניתוח בוחרים. יש מספר ניתוחים כל אחד שונה. המוטו החוזר הוא לשחזר את הרצועות או על ידי חיזוק ותפירת הרצועות הקיימות כמכפלת, או על ידי גידים באיזור. מה הם אחוזי ההצלחה של ניתוח כזה? במיוחד שיש לי נטייה כזו לנקוע רגליים? סיכוים גבוהים להצלחה 90-95%. האם אין סיכוי שהרצועות יקרעו שוב לאחר הניתוח? קיים סיכוי כזה בהינתן נקע חמור או חבלה חוזרת. מה יקרה אם אני אבחר לא לעשות את הניתוח? המצב יישאר כמו שהוא. אילו נזקים עתדיים יכולים להיות? אין הוכחה שהניתוח מונע נזקים עתידיים למפרק. מה תקופת ההחלמה לאחר ניתוח כזה? כחודש וחצי בגבס ולאחר מכן פיזיותרפיה לעוד 3 חודשים אם אפשרי אני אשמח לקבל עוד מס' שמות של רופאים מומחים בתחום על מנת לקבל חוות דעת נוספת. את מוזמנת לפנות לאחד מאיתנו במרפאות חוץ בלינסון או במרפאתנו הפרטית. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול