דלקת בגיד אחרי ריצה וקיבה רגישה לתרופות נגד דלקות?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

23/11/2011 | 14:53 | מאת: זאב

שלום אני רץ באופן קבוע (3 פעמים בשבוע). בריצה האחרונה לפני יומיים פתאום הרגשתי כאב בכף הרגל השמאלית,קרוב לאצבעות. אחרי ריצה ניסיתי לתת לרגל לנוח יום אך הכאב לא עבר. יומיים אחרי עדיין יש תחושה לא נעימה, פניתי לאורטופד שהסתכל ואיבחן דלקת בגיד. האיזור התנפח מאט (ממש מעט) וכאב מורגש בתנועה ספציפית,של דחיפה עם האצבעות. כן יכול לדרוך על הרגל,לא כ"כ נעים וכן יכול ללכת,כלומר לצלוע למרחקים לא ארוכים. האורטופד רשם לי תרופה אנטי דלקתית (ללא סטארואידים). מההיכרות שלי עם התרופות האלה (היה לי קרע בגיד בכתף לפני שנתיים) הן מעלימות את הכאב ואז הגיד מחלים לעט בעצמו. התרופה שלקחתי לפני שנתיים הייתה ארקוקסיה וגרמה לי לסוג של כיב קיבה. גם אז האורטופד לא הזהיר לפני והייתי צריך לקחת תרופות לטיפול בכיב קיבה הזה. הנה השאלה,אם הכאב לא חזק ואם אני יודע שהקיבה שלי רגישה לתרופות אנטי דלקתיות ללא סטרואידים,לא עדיף לי לתת פשוט יותר זמן מנוחה לגיד,לעבור את הדלקת ולהישתקם? השאלה מה הבדל מבחינת זמן שיקום בפתרון של "מנוחה" מול פצרון תרופתי? בכל מקרה אם הדלקת תחמיר אצטרך לקחת את התרופות,זה ברור לי. תודה! זאב

24/11/2011 | 13:57 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אם יש לך רגישות ובעיה בקיבה ברור שעדיף להמנע מטיפול תרופתי לא סטארואידאלי. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול