סדקים בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

17/11/2011 | 00:49 | מאת: מיכל

שלום, ביום שבת, במהלך טיול רגלי, אמא שלי נתקלה בסלע, הרגל התנפחה מאד והיא לא יכלה ללכת. במיון צלמו לה את כף הרגל ואובחנו 2 סדקים אחד לי החיבור של האצבעות עם כף הרגל והשני באזור ה"פיקה" של כף הרגל (במקום שמחבר את כף הרגל עם הרגל עצמה). במיון גבסו את הרגל ואמרו לבוא לביקורת אחרי 3-4 ימים. היום בבקורת הרופא אמר להוריד את הגבס וללכת עם נעל מיוחדת. הרגל עדין מאד נפוחה וכואבת בעיקר באזור ה"פיקה". האיש שעובד בגבס בבית החולים הוריד לאמא שלי את הגבס אבל אמר שמהניסיון שלו עדיף להשאיר את הגבס כי לפעמים יש אחר כך בעיות. רציתי להתיעץ - האם כדאי לשים גבס קל - גבס הליכה ? אמי אינה צעירה (75) ואני חוששת שחלילה תקבל מכה ברגל ויקרה נזק גדול יותרץ היכן קונים גבס הליכה ? אודה לתשובה. מיכל

שלום רב, איני יכול להמליץ איזה טיפול ספציפילתת לאימך, כיוון שלא ראיתי את הצילומים. בקרסול אין פיקה, רק בברך, כך שהטרמינולוגיה מבלבלת. בכל מקרה ניתן לנשיג מגף הליכה בחנויות לציוד אורטופדי. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול