MRI קרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

19/09/2011 | 15:45 | מאת: אלעד

לאחר נקע חריף בקרסול, הייתי אצל אורטופד פרטי(לא משנה שמו) שהפנה אותי לבדיקות אולטראסאונד ורנטגן TELOS/מגירה אשר בעקבותיהן קבע כי מדובר בקרע ברצועה ושעלי לעבור ניתוח. אורטופד של הקופה ראה את הבדיקות הללו והפנה אותי ל MRI בנוסף, עוד לא הספקתי לחזור אליו אך להלן פיענוח ה MRI: *** מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות ללא עדות לשברים או בצקות. המשטחים הפירקיים מודגמים תקינים. מודגם קרע חלקי של האספקט התחתון של הרצועה הטיביו-פיבולרית הקדמית, ללא עדות להיפרדות הרצועה מאחיזותיה הגרמיות. מודגמת הידקקות של הרצועה הטלו-פיבולרית הקדמית- ממצאים העשויים להחשיד לקרע חלקי כרוני. מודגמת תקינה. CFL - רצועת ה מודגם עיבוי ואותות חריגים של רצועת הדלטואיד – ייתכן כביטוי לקרע חלקי אינטרסטיציאלי. מודגמת תקינה. SPRING- רצועת ה הגידים המכופפים, המיישרים , הפרוניאלים וגיד האכילס מודגמים שמורים. מודגם מבנה תקין של הסינוס טרסי, התעלה הטרסלית והפציה הפלנטרית. מודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה. *** אני מעוניין לחזור לפעילות גופנית בהקדם האפשרי וכרגע אני מושבת, אך לא הייתי רוצה לרוץ לעשות ניתוח אם אני לא חייב. מה הייתם ממליצים לי לעשות ? תודה.

20/09/2011 | 08:36 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אם כן או לא לעשות ניתוח לא תלוי בבדיקת MRI כי אם בקליניקה של חוסר יציבות. יש לבצע טיפול שמרני טוב כולל פיזיוטרפיה אינטנסיבית מתאימה ורק במקרה וזה לא עוזר ונוצרת חוסר יציבות עם נקעים חוזרים למרות הטיפול, אז יש מקום לשקול ניתוח. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול