נקע קרסול ושבר תלישה בפטישון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

15/09/2011 | 19:06 | מאת: דפנה

ב-6.9 בעקבות נפילה אובחנתי כסובלת מנקע בקרסול עם נפיחות על ATFL וספק לשבר תלישה זעיר של הפטישון החיצוני.הנקע לווה בשטפי דם.מאז אני חבושה בתחבושת אלסטית ומשתמשת ב-air cast. הנפיחות עדיין קיימת ומלווה בכאב. כמה זמן יכולים הכאב והנפיחות להימשך? האם עלי להמשיך להשתמש ב-air cast?

דפנה שלום, נקע של הקרסול חולף תוך מספר ימים עד שבועות, תלוי בחומרת הנקע. במקרה הספציפי שתיארת, יש חשד לתלישה של הרצועה עם פרגמנט קטן של עצם, ולכן טופלת בAIRCAST ליציבות רבה יותר. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול