שבר בפטישון הפנימי והחיצוני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

14/09/2011 | 10:57 | מאת: מיה

שלום רב, לפני שלושה שבועות נפלתי במדרגות. לאחר כחמישה ימים לאחר הנפילה אובחנו ברגל שמאל שבר בפטישון החיצוני ושבר בפטישון הפנימי ורגל הושמה בגבס. השברים ללא תזוזה. לפני יומיים הייתי בביקורת אצל רופא והוא המליץ על הורדת הגבס והשמתה באייר קאסט וכן על איסור דריכה למשך 3 שבועות נוספים. שאלתי- האם בסוג כזה של שבר זהו טיפול מקובל- הורדת גבס אחרי שבועיים וחצי והשמת אייר קאסט במקום? תודה!

מיה שלום שבר בקרסול בד"כ מטופל 6 שבועות בגבס, אך לעיתים הרופא יחליט, במידה והשבר מאד יציב, להוריד הגבס ולהפעיל מוקדם יותר. במצב זה כדאי לעקוב אחר מנח השבר יותר בקרוב, פעם בשבוע לערך. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול