שבר בעצם העקב הימנית ושברי תלישה בצוואר הטאלוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

06/09/2011 | 21:09 | מאת: שרית

לפני חודשיים בדיוק שברתי בנפילה מהאוטו את עקב ימין ואובחנו שברי תלישה בצוואר הטאלוס. שמו גבס איתו הייתי כ-7 שבועות. בצילום רנטגן ביום הורדת הגבס,אובחן חיבור בשבר בעקב אך לא היו סימני חיבור בצוואר הטאלוס. שאלותיי הן האם יש סיכוי לחיבור גם אם עברו חודשיים ולא התאחה? האם ניתן לדרוך או שיכול להיות נזק? אמרו לי לעשות פיזחוטרפיה כ-6 שבועות, ואז יוחלט אם יצטרכו ניתוח. האם יש סיכוי לאיחוי/חיבור למרות הזמן שעבר? האם אתה מטפל בבעיות אלה והיכן ניתן לבוא אליך ליעוץ? תודה, סיגל

סיגל שלום רב, שברי תלישה לא תמיד מתחברים רנטגנית בעיקר אם זה חלקיק קטן של עצם, כלומר תלישה של רצועה מהחיבור. ישנן רצועות רבות ולא הבנתי איזה חלק בטאלוס נתלש - האם בחיבור לנביקולר או לקלקנאוס? לכל מיקום משמעות שונה. אני משער שביצעת CT טרם החלטה על הטיפול. במידה והנחו אותך שינתן לדרוך אני משער שכך המצב. אני מקבל ברמת גן, לפרטים ניתן להקליק על תמונתי. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול