קרסול וכף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

05/09/2011 | 14:11 | מאת: תמי

שלום ! שאלתי היא בקשר לאבי שהוא משותק עקב אירועי מוח חוזרים ונישנים, אבי יכול קצת עם אחיכון או מקל ללכת אך יש בעייה שאת רגל ימין הוא לא יכול להניח כשהוא רוצה ללכת. התמונה היא כזו שהברך מקופפת כלפי חוץ והקרסל(עקב) נשארת באוויר ורק כפות הרגלים נוגעות בריצפה וככה הוא מנסה ללכת כבר שנים וזה נורא קשה לו. קניתי לו מרופא אורטופד משהו שמלבישים על כול הרגל עם סגירה של חגורות וברזלים בשני צדדי הרגל ומאחורה. דבר זה אמור לישר לא את הרגל בזמן ההליכה ולהכניס את הברך פנימה, אך זה לא עוזר לאבי בכלל . שאלתי היא: מה עושים? יש משהו אחר אולי?אולי פתרון אחר? אשמח לתשובה בהקדם. תודה תמי

06/09/2011 | 17:31 | מאת: מיכי מנהיים

נראה כי הוא זקוק לנעליים אורטופדיות עם מכשיר, אילו אביזרים המנופקים על ידי משרד הבריאות, פני למכון לואיס בתל השומר והם ינחו אותך טל:03-6351646

06/09/2011 | 18:17 | מאת: תמי

תודה רבה על תשובתך אני אצור קשר עם תל- השומר ישר כוח תודה רבה תמי..

06/09/2011 | 23:47 | מאת: דנה

שלום תמי, ממש לא רופאה, אבל - כדי לקבל את הדברים הללו עלייך לקבועתור לרופא שיקומיסט, שמוסמך מטעם משרד הבריאות לאשר אביזרים שיקומיים. אם אביך עבר אירוע מוחי, אינ מניחה שהיתה לו תקופה שלשיקום. עלייך לפנות ראשית לרופא המשקם שלו, בהנחה שהיה גם מישהו שמומחה לשיקום אורתופדי מעורב. הוא כבר יפנה אותך הלאה. מכון לואיס, הוא רק הגורם הבירוקרטי המממן שלהאבזרים. בלי הפניה מרופא- לא תוכלי להתקדם . בהצלחה ורק בריאות! דנה

תמי שלום, אין לי מה להוסיף מעבר לנאמר לעיל, ממליץ בחום לגשת לרופא שיקום על מנת לקבל ההמלצות המתאימות ועל מנת לאבחן את הבעיה מדוע הולך כפי שהולך ואין ניתן לעזור לו. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול