פענוח בדיקת מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

02/09/2011 | 20:39 | מאת: נדב

שלום רב, לפני שישה ימים נחבלתי בקרסול כתוצאה מנפילה jzev הצידה תוך כדי סיבוב הקרסול. המקום התנפח וכואב. ללא דריכה 3 ימים והטבה קלה בלבד ביומיים האחרונים. טיפול רגל מורמת וקרור. במיפוי עצמות נכתב: "נמצאה קליטה מוגברת פוקלית בקרסול ימין אמצעי. Cntusion או שבר בקרסול ימין" - האם נדרש טיפול אחר בשל תוצאת המיפוי? תודה נדב

06/09/2011 | 23:00 | מאת: דנה

שלום נדב, ממש לא רופאה, אבל - ממה שרואים בתוצאות המיפוי שלך, נראה שכדאי שתיגש לרופא לבדיקה מחודשת, כדי שיוכל להתאים את הממצא לבדיקה קלינית ויחליט מה לעשות, ואם צריך טיפול או המשך בירור בבדיקות עזר. האם עדיין יש נפיחות וכאב? דנה

נדב שלום לא ברור לי מדוע ביצעת מיפוי עצמות 6 ימים אחרי חבלה. בכל מקרה, לפי התשובה יש סימנים לכך שנחבלת בקרסול...מן הסתם. טיפול בנקע כמקובל. במידה ואין שיפור תוך מספר שבועות - לאורטופד. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול