ניתוח שלא הצליח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

02/09/2011 | 04:56 | מאת: ריקי

שלום ותודה מראש לתשובתך. עברתי לפני שנה ניתוח הלוס ולגוס, די מורכב. לצערי, האצבע העקומה ליד הבוהן חזרה להתעקם ויש לי לחץ של עצם בכף הרגל שגרם ליבלת באותו מקום . אני מאוכזבת, האם אצטרך לעבור תיקון כירורגי? אני לא מעונינת לחזור לרופא שניתח את הרגל....

06/09/2011 | 22:52 | מאת: דנה

שלום ריקי, ממש לא רופאה, אבל - בד"כ הדבר שאפשר לעשות אחרי ניתוח שלא הצליח,הוא לנסות לתקן בעוד ניתוח. אם אינך סובלת מכאב - אולי מוטב להשהות את העניין.אם זה מסב לך כאב וסבל אין ברירה. לגבי לחזור לאותו רופא- איני יודעת אםהתוצאה הזאת של הניתוח,היא תוצאה של ניתוח לא מוצלחשל המנתח, או שזה משהו מבני אצלך. בכל מקרה, עקרונית, אינך מוכרחה לחזור אליו, אלב אולי כדאי, כדי לשמוע מה הוא חוש ב שאירע ולמה לא הצליח, ומה הוא מציע. בכל זאת, הוא ראה את הרגל שלך "מבפנים". מותר לציין עוד, כי לא תיד רופאים אחרים מוכנים לנתח מה שמישהו אחר ניתח לפניהם. אבל .. אולי לא חייבים לנתח. כאמור. בהצלחה דנה

ריקי שלום ישנן מספר סיבות לכך שהאצבע התעקמה שוב ויש לחץ תחת כרית כף הרגל. למצב זה קוראים TRANSFER METATARSALGIA והוא יכול לנבוע ממספר סיבות, בעיקר עקב בוהן ראשונה קצרה מידי לאחר הניתוח. זהו אחד הסיבוכים הידועים ואינו מעיד בהכרח על ניתוח לא טוב. בכל מקרה הטיפול נע בין מדרסים להורדת העומס מהמסרק השני וכמובן אפשר לתקן באופן ניתוחי. במידה ומעוניינת פני ליעוץ. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול