נכנסנו עם פלאטפוס- יצאנו עם כיוון ניתוחי....

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

01/09/2011 | 20:37 | מאת: רגע לפני היסטריה

לאחרונה שמתי לב שלבני בן ה-12 יציבה מוזרה מעט, אופיינית לפלאטפוס, היינו, כף הרגל "דבוקה" לרצפה.לאחר שהערתי לו, התעוררו תלונות על כאבים, בעקבותיהן לקחתי אותו לבדיקת אורטופד מומחה. לאחר בדיקה מדוקדקת הגיע הרופא למסקנה שייתכן ויידרש הליך ניתוחי עקב חשש להפיכת הסחוס לעצם, או משהו באיזור.... קיבלנו הפנייה לצילום רנטגן ועכשיו הייתי שמחה להרחיב אופקים בנושא זה- מעבר לקלישאה ש"כל ניתוח הוא סיכון", מה הפרוגנוזה מבחינה סטטיסטית של ההתערבות הכירורגית בגיל צעיר שכזה? ואם תוכל להפנות אותי ללינק (גם באנגלית- שפת אימי) שיעמיק ידיעותיי, בכלל אהיה אסירת תודה.

שלום רב, ככל הנראה מדובר במצב הנקרא TARSAL COALITION. (הא לך אנגלית). מדובר באי הפרדות מלאה של עצמות כף הרגל וכתוצאה מזה מפרק לא תקין ולא שלם הגורם לכאבים ולכף רגל שטוחה. במידה ויש כאבים מקובל לנתח ולכרות את החלק המחובר במפרק. בגיל צעיר הצלחה בשיעור גבוה. במידה ולא מנתחים יש סיכון לשינויים ניווניים במפרק זה. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול