גוש לא שומני בקרסול.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

11/08/2011 | 16:43 | מאת: אירית סימנטוב

שלום. יש לי גוש לא שומני בקרסול. נבדקתי אצל רופה שעשה לי אולטרסאונד וקבע לי אף תור לניתוח. 1. האם ניתוח כזה מבצעים בהרדמה מקומית ו/או מלאה? 2. האם רק לאחר הוצאת הגוש הלא שומני ניתן לבדוק ולדעת בוודאות האם הגוש הינו מסוכן ו/או לא. 3. האם גוש לא שומני בקרסול (או בגוף) נפוץ? ומהן סיבותוי? 4. האם ישנו טיפול אחר חוץ מניתוח? (אני שונאת ניתוחים) אם זה לא הכרחי-למרות שזה כואב כאשר אני גורבת גרביים וכו... תודה רבה אירית

אירית שלום 1. האם ניתוח כזה מבצעים בהרדמה מקומית ו/או מלאה? ברוב המקרים מספיקה הרדמה מקומית, תלוי גודל הגוש ומיקומו. 2. האם רק לאחר הוצאת הגוש הלא שומני ניתן לבדוק ולדעת בוודאות האם הגוש הינו מסוכן ו/או לא. - בד"כ ניתן לשער טרם הניתוח, בכל מקרה שולחים למעבדה פתולוגית על מנת לבדוק. 3. האם גוש לא שומני בקרסול (או בגוף) נפוץ? ומהן סיבותוי? - לא נדיר כלל, החל מגנגליון דרך המגיומה ועד פיברומה 4. האם ישנו טיפול אחר חוץ מניתוח? (אני שונאת ניתוחים) אם זה לא הכרחי-למרות שזה כואב כאשר אני גורבת גרביים וכו... - אין דרך אחרת להסיר את הגוש פרט לניתוח, אלא אם כן מדובר בגנגליון ציסט ואז ניתן לשאוב, עם סיכויים גדולים לחזרה של הציסטה. תודה רבה - בהצלחה. ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול