יבלת פלנטרית - טיפול כירורגי ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

08/08/2011 | 01:06 | מאת: ג

שלום רב, שנים שאני סובל מיבלת פלנטרית בכף הרגל (מתחת לראש 2 MTT) בשתי הרגליים אך בעיקר בשמאל. היבלת נגרמת בשל אצבע בולטת. עד כה הפתרון היה מדרסים. פתרון שאפשר לי תפקוד כמעט ללא בעיות, אך לא איפשר לי ללכת יחף ללכת עם סנדלים וכ"ו. בעבר הרחוק שהתעניינתי בניתוח נמסר לי כי מדובר בניתוח עם החלמה קשה ושלעתים הבעיה חוזרת. לאחרונה פגשתי אורטופד שהמליץ לי לבצע ניתוח לשיוף העצם הבולטת ואמר שההחלמה קלה יחסית. אשמח לדעתכם.

08/08/2011 | 16:27 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

הטיפול בבעיה הוא אכן ניתוחי. יש צורך בבדיקה מסודרת ובחינת צילומים כדי להציע טיפול ניתוחי, לכן לא אוכל לכתוב אם אכןמדוברבניתוח קטן עם התאוששות מהירה. דרך אגב, גם בניתוח קטן יכולים להיות סיבוכים. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול