שבר בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

30/07/2011 | 23:43 | מאת: אלמוני

שלום, נפצעתי בתאונת דרכים לפני 5 שבועות שבו רכב פגע בי כאשר רכבתי על אופניים. אני בן 16, לא מפותח יותר מידי, נמוך אבל בסדר.. אני בריא מכל דבר, ועשיתי המון ספורט טרם התאונה בבית החולים עשו לי צילום וגילו 2 שברים באזור הקרסול היו דיונים לניתוח אך קודם רצו לבדוק מה יתרום הגבס לאחר 3 שבועות עם הגבס, עשינו צילום ופנינו לרופא כמבוקש והוא אמר שלא הייתה תזוזה בצורה של הרגל, שזה טוב. אך העצם לא התאחתה וקבענו תור מאותו יום לעוד 3 שבועות(בקרוב) שבו יורידו לי את הגבס, נערוך צילום ונחזור לרופא ובמידה וזה לא יתאחה יתחיל בלאגן עם ניתוח וגבס לעוד זמן..... יש לי מספר שאלות: 1. האם יש מאכלים/מעשים/דברים שניתן לעשות כדי לסייע לגוף לאחות את השברים? 2.במידה והגרוע מכל יקרה וכן אצטרך ניתוח.. האם הרפואה של היום מספקת "ברגים ופלטינות" שלא מורידות בהרבה את הפרופיל הצבאי?

שלום רב אין משהו ספציפי שתוכל לתרום מבחינת תזונה. לגבי איחוי השבר, לאחר 6 שבועות צפוי איחוי, אך לא תמיד האיחוי נראה ברנטגן, ולכן גם אם הצילום לא נצפה חיבור מלא, אין לרוץ לניתוח. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול