שברים בעצם הקובואידית ובקלקנאוס בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

29/07/2011 | 11:46 | מאת: ענת

ד"ר טיטיון שלום. לפני חודש וחצי שברתי את העצמות הנ"ל ועוד כמה סדקים בכף הרגל. הייתי עם מגובסת כל הזמן הזה-ללא כאבים. אתמול הורידו לי את הגבס ועשו לי צילום, הרנטגנאי אמר שהצילום ניראה כמו לפני הגבס, והרופא אמר שהצילום תקין ולא דרוש מעקב בבי"ח. מהרגע שהורידו לי את הגבס יש לי כאבים נוראיים בתנוחות מסויימות של כף הרגל, בעקב ובעצם הקובואידית שהיא גם נפוחה מאוד. האם זה בסדר? או שאני צריכה לחזור למיון? חוויתי עם השבר הזה כבר מס' רשלנויות רפואיות, וחשוב לי לדעת האם הכאב הזה תקין או פתולוגי. תודה רבה ויום טוב ענת

ענת שלום בעקרון שברים בכף הרגל ללא תזוזה ניתנים בד"כ לטיפול שמרני עם גבס ל6 שבועות עד חודשיים, ולאחר מכן תחילת דריכה. לעיתים התמונה הרנטגנית מאחרית כלומר לא רואים חיבור בצילום למרות שיש חיבור קליני. גם אם החיבור עדיין אינו מלא ניתן להוריד הגבס והלתחיל לדרוך, בד"כ. בנוסף, לאחר תקופה של גיבוס יש נטייה לכאבים ונפיחות עם תחילת דריכה לא מוגנת. מציע להתחיל דריכה חלקית, כלומר עם תמיכה של קביים או קב בודד, ולאט לאט להוסיף משקל. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול