דורבן ברגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

28/07/2011 | 12:48 | מאת: אורית

שלום, אני סובלת מכאבים בעקב רגל שמאל, במיוחד לאחר עמידה ממושכת של שעה - שעתיים. הייתי אצל האורתופד והוא קבע שמדובר בדורבן וכנראה שיש לי דלקת ברצועה, הוא נתן לי הפנייה להוצאת מדרסים וכדורים בשם ברקסין לקחת במשך 20 יום. מה שהטריד אותי בכל האבחנה הזאת, היא צורת האבחנה, הרופא שאל אותי רק איפה כואב לי וכבר החליט במה מדובר, מבלי אפילו לבדוק לי את הרגל. רציתי לדעת איך בדרך כלל נעשה איבחון של דורבן האם באמת מספיק לדעת איפה הכאב כדי לקבוע שזה דורבן, איך ניתן לדעת שלא מדובר במשהו אחר?

29/07/2011 | 10:41 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

רציתי לדעת איך בדרך כלל נעשה איבחון של דורבן האם באמת מספיק לדעת איפה הכאב כדי לקבוע שזה דורבן, איך ניתן לדעת שלא מדובר במשהו אחר? לאבחנה של ''דורבן'' או מה שנקרה בלעז Plantar Fasciitis או בעברית מחלת החיתולית הכפית, יש צורך בסיפור מתאים שמתאפיין בכאבים בדריכה ראשונה לאחר מנוחה או בקימה משינה ולא דווקה בכאבים לאחר עמידה ממושכת. יש צורך בבדיקה פיזיקלית מתאימה עם כאב אופייני. יש סיבות רבות לכאב בעקב, כך שאם את לא חושבת שמדובר ב''דורבן'' פני לבדיקת אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול