נימול, דקירות, והרגשת בצקות בכפות הרגליים ובאצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

18/07/2011 | 19:14 | מאת: נחמיה

שלום רב! אני בן 61, אובחנתי אצל אורטופד כסובל מפלטפוס ואני משתמש במדרסים- עם זאת עדיין ממשיך להרגיש בצקות בכפות ובאצבעות הרגליים ולעיתים הרגשה של נימול ודקירות. תחושת הבצקת מתבטאת במשך כל היום והלילה ודומה להליכה על חלוקי נחל. עם זאת התחושה נמשכת גם במצבי שכיבה. יש לציין כי קיימת תחושת נפיחות באצבעות הרגליים ובכף הרגל הקדמית- אך בפועל הנפיחות אינה קיימת. אובחנתי כסובל מלחץ דם גבוה ואני נוטל מדי יום כדורי דיזותיאזיד וטריטייס, ויטמין די ורמת הסוכר שלי בדם היא 114. האם יש אפשרויות טיפול לשיפור הכאבים ורמת החיים?

נחמיה שלום, על מנת להתאים את הטיפול יש צורך באבחון מדוייק. נשמע כי אתה סובל ממצב הקרוי מטטרסלגיה, עקב לחץ מוגבר על עצמות כרית כף הרגל. במידה ומדרסים לא משפרים את איכות חייך, ניתן לשקול טיפול ניתוחי להורדת העומס מראשי המסרקים. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול