כאבים בכפות הרגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

18/07/2011 | 08:11 | מאת: עין

אני בת 50 ויש לי כאבים בכפות הרגליים בקימה משכיבה והליכת מספר צעדים. הכאב חולף אחרי חצי דקה בערך ומופיע רק אחרי מנוחה בשכיבה או ישיבה ממושכת. הכאב הוא בכל כף הרגל .

שלום רב ייתכן ומדובר בדלקת של הפציה הפלנטרית, מה שקרוי "דורבן". פני לאורטופד במקום מגורייך לבדיקה ואבחון. בברכה ד"ר אלון בורג

19/07/2011 | 10:09 | מאת: עין

דוקטור בורג יקר וחביב תודה רבה על התגובה המהירה ועל העזרה . מאחלת לך כל טוב

19/07/2011 | 11:49 | מאת: יעקב חיים וינברג

שלום עין קראתי את פנייתך ואת תשובתו של ד"ר אלון בורג וברצוני להוסיף דורבן העקב הינו תהליך דלקתי, ניווני מצטבר באזור רקמות החיבור של הרצועות והגידים באזור העקב.הכאב מתבטא באופנים שונים בזמן עמידה ודריכה, לעיתים במהלך מנוחה לאחר ההליכה או לאחר מנוחה. הדורבן מתאפיין בכאבים חדים בכף הרגל, שמוחמרים בצעדים הראשונים . הטיפול הפיזיוטרפי בדורבן כולל: 1. אולטרא סאונד לאזור העקב והרצועה האורכית שמדגימה רגישות למגע.. כטיפול נלווה כדאי להתאים מדרסים בהתאמה אישית ולהיעזר בנעליים מותאמות להליכה, לריצה. טיפול פיזיוטרפי מותאם בשילוב עם מדרס ימנע את הצורך בטיפול אנטי דלקתי ואו זריקות קורטיזון מקומיות, שתחלשנה את הרצועות נושאות המשקל בליווי תופעות לוואי. למען הרחב ידיעותיך בנושא מדרסים אני מצרף קישור למאמר על סוגי מדרסים שונים: http://pedia.walla.co.il/?w=/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D בברכה יעקב וינברג דרג את המאמר: קיימות שיטות שונות :

20/07/2011 | 10:01 | מאת: עין

שלום ליעקב וינברג נראה לי שלא הסברתי את עצמי נכון, הכאבים הם בכל עצמות כף הרגל ולא רק בעקב. תודה.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול