שברון בעצם העקב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

16/07/2011 | 15:13 | מאת: זהר

לפני 10 ימים במהלך משחק כדורסל נחתתי לא טוה על הקרסול. להלן תוצאות הדמיית CT שבר עם תזוזה קלה באספקט הדיסטאלי עליון של הקלקנאוס מימין מערב את קצה המפרק הקלקנאו-קובואידלי. תפיחות והסננה של הרקמות הרכות בסמוך. משמאל לא נראה שבר. ATFL שמורה דו"צ. האורטופד אמר לי שמדובר בשברון קטן ושעוד 10 ימים אעבור למגף גבס ואוכל לדרוך על הרגל. מה דעתך בעניין האם ייתכן שכך או שנשמע חמור יותר?

זהר שלום נשמע הגיוני. שבר זה בד"כ מתרפא תוך מספר שבועות, ואכן מתאים למגף גבס. בברכה ד"ר אלון בורג

18/07/2011 | 14:09 | מאת: זהר

תודה על תגובתך המעודדת. כמה זמן בד"כ יש ללכת עם המגף גבס עד להחלמה מלאה? כשרצה לחזור לשחק , רצוי ללכת עם נעליים אורטופדיות/מדרסים וכו'?

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול