מידע על ORTHODESIS

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

15/07/2011 | 20:10 | מאת: אלכס

שלום ד"ר, אני חולה המופיליה A קשה, בילדותי דיממתי הרבה לקרסול, כבר לא דיממתי לפחות עשר שנים(אני בן 22). לפני ארבע שנים התחלתי לסבול מכאבים בקרסול, לאחר המון טרטורים עברתי CT והאבחנה היא: ציסטות במפרק הסובטלארי. יש לי שתי שאלות: 1) הציסטות ככל הנראה נוצרו בכתוצאה מהדימומים שהיו לי באזור הזה, אז למה הכאבים החלו רק לפני ארבע שנים ולא בתקופה שעוד דיממתי, האם זה הגיוני שהציסטות גורמות לכאבים ושהם יתחילו הרבה אחרי ההווצרות של הציסטות? 2) הפרוצדורה הטיפולית שהוצעה לי היא ANKLE FUSION. אם להתעלם לרגע מההמופיליה, האם מדובר בניתוח שישכך את הכאבים? הוא הוא יפגע במפרק? תודה

17/07/2011 | 08:32 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

1) הציסטות ככל הנראה נוצרו בכתוצאה מהדימומים שהיו לי באזור הזה, אז למה הכאבים החלו רק לפני ארבע שנים ולא בתקופה שעוד דיממתי, האם זה הגיוני שהציסטות גורמות לכאבים ושהם יתחילו הרבה אחרי ההווצרות של הציסטות? - כן. התהליך הניווני של שחיקת המפרק והפגגיעה בסחוס הוא תההליך מתמשך שלוקח זמן. 2) הפרוצדורה הטיפולית שהוצעה לי היא ANKLE FUSION. אם להתעלם לרגע מההמופיליה, האם מדובר בניתוח שישכך את הכאבים? - מטרת הניתוח למנוע תנועה וכך למנוע כאב שנובבע מהתנועה במפרק החולה. הוא הוא יפגע במפרק? - ברור. הוא מקבע את המפרק שלא יזוז יותר. בברכה - דר' טיטיון.

17/07/2011 | 14:19 | מאת: אלכס

שלום ד"ר טיטיון, תודה על ההתייחסות ועל התשובה. רק לא הבנתי את החלק האחרון של התשובה השניה, כשאתה אומר שהניתוח יפגע במפרק, אתה מתכוון שהפגיעה היא הקיבוע של המפרק או דלקות/בעיות אחרות שיווצרו כתוצאה מהקיבוע? תודה

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול