אצבע קצרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

14/07/2011 | 17:31 | מאת: מאיה

יש לי אצבע שלישית קצרה במיוחד בכף רגל ימין , כף הרגל נראת מוזרה ולא אסתטית לכן אני כל הזמן עם נעליים סגורות גם בקיץ.. יתר על כן הבחנתי בשנה האחרונה שהבוהן נכנסת קצת לוולגוס ודוחפת גם את האצבע השניה..בצילום נמצא קיצור של עצם המסרק..הייתי רוצה לתקן את זה ע"י ניתוח להארכת האצבע הקצרה ,האם ניתוח כזה מומלץ?

שלום רב ניתן לתקן מצב זה על ידי הארכת המסרק (העצם לפני האצבע) בניתוח. סוג הניתוח נקבע לפי מידת ההארכה הרצויה, כאשר ניתן להאריך באופן אקוטי או על פני תקופה של שבועיים שלושה. זהו ניתוח קוסמטי בלבד, ויש לו סיבוכים פוטנציאליים רבים. יש לזכור זאת לפני שבוחרים לעבור אותו. בברכה, ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול