טיפול זריקתי לדורבן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

12/07/2011 | 12:28 | מאת: מור

שלום, לפני כחודשיים התחילו כאבים רציניים בעקב כף הרגל, כשהייתי אצל כירורג הוא אמר שזה לא דורבן, זו דלקת. לאחר מכן הלכתי לאורטופד שאמר שלי שמדובר בדורבן ושלח אותי לעשות מדרסים, אני מודה שלא נתתי מספיק זמן למדרסים(כשבוע) אבל הם רק הגבירו לי את הכאב ולכן הלכתי לבקש (וקיבלתי) זריקת קורטיזון. מאז אין לי זכר לכאב, דבר שקצת מחשיד אותי.אני חוששת שמדובר במשכך כאבים. האם יש דברים בגו?יש לי סיבה לדאוג? כלומר, אני עכשיו הולכת עם המדרסים והכל טוב ויפה וכבר לא כואב לי בכלל, מה שכן אני קצת חוששת מלחזור לפעילות ספורטיבית כמו ריצה כי אני פוחדת שזה יחזיר את הכאב.כמו כן, יש מצב לתוםעות לוואי מאוחרות של הזריקה? כי כרגע זה פשוט נראה טוב מדי בשביל להיות אמיתי אחרי כל הדברים שסיפרו לי על זה.. אשמח לייעוץ תודה רבה, מור.

מור שלום דורבן, או דלקת של חותלת כפית של כף הרגל, מגיב בד"כ טוב לזריקת קורטיזון שהינה אנטידלקתית, ולא רק חומר הרדמה כפי שכתבת. המשיכי ללכת עם מדרסים, בצעי מתיחות במקביל, וכן עדיף לשלב פיזיותרפיה. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול