פענוח תוצאת MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

11/07/2011 | 09:39 | מאת: סיון

שלום, אני כחצי שנה לאחר שבר עשיתי MRI אשמח להבין לפי MRI מה מצבי ממצאים: ייתכן עקב שינוי טראומתי ישן- ,CT- מודגם גופיף גרמי זעיר מתחת לפטישון הלטרלי אשר הודגם גם בבדיקת ה ללא עדות לבצקת לשדית בקצה הפטישון הלטרלי. בקוטר 3 מ"מ T2 מודגם בבסיס הפטישון המדיאלי נגע תוך לשדי בעל אותות בעוצמה בינונית עד גבוהה בסדרת במישור הצדדי פנימי (חתך קורונלי 14 סדרה 6) ובקוטר 4 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 6 סדרה 3), ייתכן הקודמת. CT- קונטוזיה לשדית שרידנית? הממצא הנ"ל לא אותר בבדיקת ה מודגמת בצקת לשדית ליניארית מינימלית תת- קורטיקלית באספקט המדיאלי של כיפת הטלוס, ללא עדות .( למעורבות של המשטח הפירקי- יתכן קונטוזיה לשדית שנסוגה (חתך סגיטלי 8 סדרה 3, קורונלי 15 סדרה 6 שאר המשטחים הפירקיים מודגמים תקינים. מודגם עיבוי של הרצועה הטלו-פיבולרית הקדמית- ממצא העשוי להחשיד לנזק כרוני, ללא עדות להיפרדות הרצועה מאחיזותיה הגרמיות. כמו כן מודגם עיבוי של הרצועה הטיביו-פיבולרית הקדמית, ייתכן כביטוי לנזק כרוני. עם אותות חריגים ממרקמה- ממצא העשוי להחשיד לקרע חלקי CFL - מודגם נוזל סביב רצועת ה אינטרסטיציאלי, ללא עדות להיפרדות הרצועה מאחיזותיה הגרמיות. רצועת הדלטואיד מודגמת שמורה. חתך אקסיאלי 20 סדרה 5)- ממצא העשוי להחשיד לנזק כרוני. ) SPRING- מודגם עיבוי של רצועת ה הגידים המכופפים, המיישרים , הפרוניאלים וגיד האכילס מודגמים שמורים. מודגם מבנה תקין של הסינוס טרסי, התעלה הטרסלית והפציה הפלנטרית. אין עדות לתפליט תוך פירקי.

סיון שלום רב, הMRI אומר בגדול כי יש מצב לאחר נקע עם קרעים ברצועות צידיות של הקרסול. יש לגשת לאורטופד מומחה לכף רגל וקרסול עם הMRI על מנת לדון בפתרונות אפשריים. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול