תוצאת בדיקת אולטרה-סאונד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

08/07/2011 | 14:41 | מאת: לי

שלום! אני בת 55 . לפני כ3 שנים נפלתי בטיול הקרסול התנפח. לאחרונה אני חשה בכאב בקרסול . נשלחתי לעשות צילום כף רגל וקרסול שמאל התוצאות- מוקד סקלרוטי בקוטר 1 ס"מ בטיביה דיסטלית אספקט אחורי פרט לכך , מבנה גרמי תקין של העצמות. המרווחים המפרקיים שמורים. המשכתי להתלונן על כאבים רופט אחר שלח אותי לעשות אולטרה סאונד סונר כף רגל שמאל. התוצאה - הודגם עיבוי קל של הפסציה הפלנטרית עד 0.22 ס"מ. גבולות הרוצעה ברורים. לא הודגם פיברומאטוזיס . מתאים לפלנטר פציאיטיס קל. US קרסול שמאל- פרק טיביוטלארי - אין עדות לנוזל. גיד טיביאלי קדמי הדגמה תקינה. גיד טיביאלי אחורי עיבוי של הגיד ברמת הפםישון, קיים שינוי היפואקואי במרקם באזור זה. קיימת קולקציה נוזלית במעטפת בחלק הדיסטאלי. קיים אות היפראקואי בגודל 0.5 ס"מ מתחת לחלק הדיסטאלי של הגיד , מתאים לעצם נוספת.גיד FDL - הדגמה תקינה. גידים פרוניאליים - הדגמה תקינה. רצועה ATFL- רצועה מעובה עם תפיחות רקמה רכה מתחתיה. גיד אכילס - עיבוי של הגיד בשליש האמצעי, עוביו מגיע ל 0.50 ס"מ . קיים מעט נוזל בבורסה הקלקנאלית השטחית. אני הולכת עם מדרסים בגלל קשת גבוהה בכף הרגל. מה אומרות תוצאות האולטרה -סאונד ? תודה מראש לי

10/07/2011 | 22:20 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

תוצאות ה-US רומזות על בעיה בגיד האכילס ובגיד הטיביאלי האחורי. פני לבדיקת אורתופד מומחה לסבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך.. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול