תוצאות CT לאחר חבלה בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

05/07/2011 | 20:51 | מאת: שירן

היי, לפני 3 חודשים נפצעתי בקרסול. הלכתי לאורתופד מומחה לכף הרגל לפני כחודש אשר שלח אותי ל-CT. להלן התוצאות: 1. הרצועה הטלופיבולרית הקדמית מימין נראית מעובה מאוד בצורת מלאות היפודנסית לכל אורכה עם טשטוש השומן סביבה, עם מספר פרגמנטים גרמיים במהלכה באזור האינסרציה שלה לטלוס. הממצאים יכולים להתאים לשינויים שלאחר קרע (כנראה חלקי אך נרחב) ברצועה הטלופיבולרית הקדמית מלווה שברי תלישה מהאינסרציה הטלרית שלה. 2. התעבות של הרצועה הקלקנאופיבולרית מימין היכולה להתאים לשינויים שלאחר קרע חלקי היפרטרופי שלה. 3. מלאות היפודנסית במהלך החלק העמוק (טיביוטלרי) של רצועת הדלטואיד מימין היכול להתאים לקרע חלקי שלה. 4. נוזל בכמות קטנה במפרק הטיביוטלרי מימין. מה אומרים הממצאים והאם זה דורש ניתוח? תודה מראש על התשובה, שירן

שירן שלום משמעות הממצאים בMRI כי קרעת מספר רצועות בקרסול, התורמות ליציבות הקרסול. צורך בניתוח נקבע לאחר בדיקה מדוקדקת ושיחה עם אורטופד מנתח. עצם המצאות הקרע לא מחייבת ניתוח. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול