קרע במיניסקוס בברך השנייה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

04/07/2011 | 15:01 | מאת: זהבית

שלום, לפני כ- 3 שנים עברתי פציעה ברגל ימין שבה ריסקתי את הקרסול ( עברתי ניתוח קיבוע ובברגים ובפלטינה וניתוח נוסף להוצאת המתכות ) באותה פציעה קרעתי גם את המיניקוס בברך ימין ובאותה הרגל ( את הנזק גילו בMRI וגילו גם מיניסקוס דיסקואידי ) ובניתוח עברתי ניתוח הסרת במיניסקוס. לאחר כשנתיים מהניתוח בברך, התחלתי להרגיש כאבים גם ברגל שמאל , בעיקר בכיפוף, עלייה וירידת מדרגות ובבדיקה אצל האורתופד /מנתח הברך נשמעו גם טיקים. הוא שלח אותי לבדיקת MRI. 1. האם ישנו קשר בין פציעה וניתוחים ברגל ימין לפגיעה במיניסקוס בברך שמאל? ( חשוב לי להדגיש כי לא קבלתי מכה בברך ) 2. האם יכול להיווצר מצב שבברך אחד המיניסקוס דיסקואידי ובשני "רגיל"? 3. מה הסיכון בניתוח התריית מיניסקוס? האם ישנם סיכונים עתידיים? אזהרות מיוחדות? חשש מנזק עתידי? שחיקה וכד'? אודה מאוד לתשובתך

שלום פורום זה עוסק בבעיות כף רגל וקרסול בלבד בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול