טווח תנועה לא גדל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

23/06/2011 | 08:52 | מאת: משה

ד"ר אני 9 שבועות לאחר ניתוח שבר טרימלאולר בקרסול, מבולבל ואובד עצות. הולך לפיזיוטרפיה במכבי ובמקביל התחלתי לעבוד בעבודה משרדית לפני שלשה שבועות אולם מלבד שיפור בהליכה אני מרגיש שהמצב שלי "תקוע", אני לא מצליח לעשות את התרגילים שנותנים לי באופן סדיר. ניסיתי לבצע את הפיזיוטרפיה לפני ואחרי שעות העבודה אבל בפועל בבוקר הקרסול שוב תקועה וטווח התנועה קטן מאד. אני חושש שאני מזיק לעצמי כרגע ושאשאר עם טווח תנועה קטן ובעיות אחרות, האם לדעתך תקופה של להיות בבית ורק להתמקד בפיזיוטרפיה ובשיקום תעזור ? כיוון שמספר פיזיוטרפיסטים אמרו לי שאין קשר ואני יכול לעשות אחרי העבודה את התרגילים אך בפועל זה לא קורה כי זה קשה לי. בנוסף רציתי בבקשה לשאול אותך האם זה נכון שככל שעובר הזמן יהיה יותר קשה להחזיר את טווח התנועה ? האם מותר להפעיל כוח על האיזור ובעזרת משככי כאבים יום יום להגדיל את הטווח או שאני עלול לגרום נזק ? בפיזיוטרפיה בקופח הם לא עובדים איתי על הטווח וטוענים שזה מוקדם מדי לעבוד על טווח אך בפועל אני מרגיש שהרגל תקועה... תודה רבה על תשובתך !

משה שלום 9 שבועות לאחר הניתוח לא מוקדם מידי לעבוד על טווח. במידה והשברים מחוברים זה רק יועיל. כמובן שצריך לעבוד גם על הקטנת הנפיחות וגם על חיזוק השרירים סביב הקרסול. ניתן גם לעבוד בזמן העבודה תוך כדי ישיבה. לא רשמת האם היית בגבס לאחר הניתוח או התחלת הפעלה מיידית. ניתן גם לעשות התרגילים בתוך מים חמימים להקלת התנועה. בכל מקרה אל תוותר על פיזיותרפיה וליווי צמוד. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול