לאחר שבר בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

21/06/2011 | 13:05 | מאת: פזית

שלום לפני כחודשיים נפלתי ושברתי קלות את הקרסול (הפטישון התחתון אם הבנתי נכון) את השבר איתרו ע"H מיפוי עצמות כאשר בצילום לא ראו. רק לאחר כשבועיים שמו לי גבס למשך 3 שבועות. לאחר הורדת הגבס נתנו לי מנוחה של עוד שבועיים אך ללא פיזיותרפיה. ביצעתי אולטרסאונד שבו נכתב: ATFL - הודגמה אי סדירות גרמית קלה במפרק, הרצועה מעט היפואקואית. שאר הדברים נרשמו כתקינים. חשוב לי לציין שעדיין יש לי כאבים ואני לא חזרתי ללכת באופן תקין. הרופא לא נתן לי פזיותרפיה בטוענה שאין צורך. השאלות שלי הן: 1. מה הפרוש של הממצא באולטרסאונד. 2. האם הכאבים הללו זה דבר תקין, מתי הם אמורים לעבור? 3. האם פזיותרפיה לא אמורה להקל עלי, ולזרז את תהליך ההחלמה של הרגל. מודה לך מאד מראש.

פזית שלום 1. מה הפרוש של הממצא באולטרסאונד - ככל הנראה שבר תלישה עדין של הפטישון הלטרלי. פרקטית הכוונה לנקע עם מעט תלישת עם מעט תלישת עצם. 2. האם הכאבים הללו זה דבר תקין, מתי הם אמורים לעבור? - יעברו כחודש וחצי חודשיים לאחר החבלה 3. האם פזיותרפיה לא אמורה להקל עלי, ולזרז את תהליך ההחלמה של הרגל. - מסכים. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול