קרע ברצועות קרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

06/06/2011 | 12:23 | מאת: מיכאל

ד"ר יחזקאל שלום רב. לפני כשבועיים וחצי נקעתי את הקרסול ורק אתמול בצעתי סריקת אולטרסאונד, בה נמצא כי יש לי קרע שלם ב-ATFL וקרע חלקי ב-CFL. וכמות נוזל בכמות בינונית-גדולה במרווח הקדמי של הפרק הטיביוטלארי. האם סוג כזה של בעיה מצריך ניתוח? בינתיים נאמר לי לרכוש מייצב קרסול עם כריות אוויר Aircast ולעבור פיזוטרפיה. האם המצב יוכל לחזור לקדמותו ע"י דרך טיפול זו? והשאלה הבאמת מציקה לי, אוכל לחזור לעסוק בספורט כגון ריצה בעתיד?? תודה מראש, מיכאל

09/06/2011 | 08:31 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

האם סוג כזה של בעיה מצריך ניתוח? - רק אם יתפתח חוסר יציבות כרונית של הקרסול בעתיד. בד''כ לא. בינתיים נאמר לי לרכוש מייצב קרסול עם כריות אוויר Aircast ולעבור פיזוטרפיה. האם המצב יוכל לחזור לקדמותו ע"י דרך טיפול זו? - בד''כ כן. והשאלה הבאמת מציקה לי, אוכל לחזור לעסוק בספורט כגון ריצה בעתיד?? - בד''כ כן. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול