[email protected]

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

16/05/2011 | 23:41 | מאת: משפחה מתייעצת

שלום רב, במשפחה יש מישהו עם רקע התסמונת שבנדון. על התסמונת לצערינו למדנו, וכנראה שלא למדנו כלום, הדרך עוד ארוכה.........סיפור מההפטרה בן המשפחה סובל מבעיה בגפה ימנית באופן סוער-(לא תפקודית)...אישפוזים...זיהומים נשנים....וכיו"ב. כעת, אף בגפה שמאלית- רגליים. ברגל שמאל, תחילה הופיעת המחלה זוחלת 4 שנים, ביצוע ביופסיה לפני מס' שנים הוביל לסיעור המצב. לפני זמן מה, הופיעו שלפוחיות גדולות וקטנות על גב כף הרגל והאצבעות, תוך שהחלו לעלות מעלה אל השוק תוך פחות מ- 24 שעות. מבקשים מאיתנו לבצע ביופסיה כדי לאפשר התקדמות. מחקר/מאמר מהעבר מלמד כי קיימת אפשרות שבתסמונת קיימת התפתחות שכזאת. היות וקיימת ב- RSD/CRPS המתחולללת בגוף, סכנה -אפילו בדקירת הרגל, אנו פוחדים לקחת סיכון ולתת יד לבצוע ביופסיה שתסכן באופן זה או אחר את הרגל היחידה. הפעולה היחידה שאולי מתאפשרת, שגם היא תחת סיכון, היא- ניקור ושאיבת הנוזל לדגימת מעבדה-ניקור שלפוחית לבד'. ביקשנו לבצע את כלל הבד רק לא לדקור=סיכון על. -האם החדירה אל הרגל הנמצאת כעת בתראומה לא תוסיף עוד תראומה ותגרום לסיעור המצב המסובך? -האם במצב הנוכחי כאשר קיימת התסמונת בגוף, לקחת סיכוןןןןןןןןן לבד' ביופסיה? -האם אי מתן אפשרות לביצוע ביופסיה תוך מתן הסבר לאירועים קודמים עלולים להתפרש כסירוב?, וכיצד להוביל את הד"ר להבנה שביופסיה מסכנת יותר את הרגל,וזה דבר מאוד רגיש שעלול להביא לסיעור נוסף ושהסבר לא יתפרש כסירוב לטיפול? הרי בסוף.................כולם רוצים לקדם את הטיפול ולפרוץ דרך. ..............בכול מחיר?! תודה להתייחסות יהאם ניתן לקחת סיכון? אנו אובדי עצות?

20/05/2011 | 11:22 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

מהשאלה אני לא מבין על איזה תסמונת מדובר אך במצבים של CRPS פעיל כל דבר יכול לגרום להתפרצות. -האם החדירה אל הרגל הנמצאת כעת בתראומה לא תוסיף עוד תראומה ותגרום לסיעור המצב המסובך? - יכול לגרום להחמרה אך לעיתים אין ברירה. -האם במצב הנוכחי כאשר קיימת התסמונת בגוף, לקחת סיכוןןןןןןןןן לבד' ביופסיה? - לא אוכל לענות לכך כי לא מכיר את המקרה ולא ברור לי בדיוק על מה מדובר. -האם אי מתן אפשרות לביצוע ביופסיה תוך מתן הסבר לאירועים קודמים עלולים להתפרש כסירוב?, וכיצד להוביל את הד"ר להבנה שביופסיה מסכנת יותר את הרגל,וזה דבר מאוד רגיש שעלול להביא לסיעור נוסף ושהסבר לא יתפרש כסירוב לטיפול? - פשוט להסביר זה הכל. לאחר מכן לשמוע מה הרופא מציע. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול