שבר במפרק הליספרנק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

08/05/2011 | 22:28 | מאת: מרב

שלום, לפני כ -9 שבועות שברתי את מפרק הליספרנק במהלך נסיעה על אפניים. אני בת 43 ונראה כי השבר עדיין לא התאחה. בדריכה לא ניכרת תזוזה משמעותית (פחות מעשירית המילימטר) בין עצמות המסרק אולם עדיין ישנם כאבים. בינתיים מגובסת בתחליף גבס מזה כשלושה שבועות, לאחר 6 שבועות של גבס מלא. הוראות הרופא היו להישאר עוד שבוע עם הץחליף ואח"כ להסיר ולנסות ללכת עם נעל ספורט, כעבור עוד שבועיים לבוא לביקורת. האם יש סיכוי שלא תהיה החלמה מלאה של השבר? האם שבר במפרק הזה פוגם ביציבה? האם אוכל לחזור לרכב? נכות?????? חלילה .....אשמח לקבל תשובות לשאלותיי, רב תודות.

09/05/2011 | 14:42 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

האם יש סיכוי שלא תהיה החלמה מלאה של השבר? - הכל יכול להיות אבל לא סביר אם אכן מדובר בשבר ללא תוזה וכ''ו. האם שבר במפרק הזה פוגם ביציבה? - ראי הנ''ל. האם אוכל לחזור לרכב? - כן. נכות?????? - ראי תשובות קודמות. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול