קרע חלקי בגיד TP בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

27/04/2011 | 17:55 | מאת: אלי

לפני כחודש וחצינקעתי את הקרסול. לאחר בדיקה במיון וצילום לא נראה שבר. לפני שבועיים ביקרתי שוב אצל האורטופד והוא אבחן מתיחה של הרצועות והמליץ לי ללכת עם קביים, לא לדרוך על הרגל ושימוש ב-AIR CAST כל זאת למשך שבועיים. אתמול חזרתי לבקורת לאחר שלא יכולתי לדרוך על הרגל ושלחו אותי ל-US ולהלן התשובה: "הודגמה חוסר המשכיות של הגיד ה-PT, המרקם היפואקואי לא אחיד. איזור היפואקואי בגודל של כ-15 מ"מ סביבו. מדובר ככל הנראה בקרע חלקי של הגיד עם המטומה מסביב". עם התשובה חזרתי לאורטופד וגיבסו לי את הרגל למשך 4 שבועות. אתמול בתאריך 26/04/11 חזרתי לבקורת וולאחר ביצוע אולטרסאונד נראה שיאן כלל שינוי והקרע החלקי עדיין קיים. האופא החליט לגבס לי את הרגל לעוד 3 שבועות ואמר שכרגע אין צורך בניתוח וביקש לבצע בדיקת MRI לקרסול וכף הרגל ורק אז יוחלט איך להמשיך את הטיפול. יש לי מס' שאלות: 1. למרות שהגבס לא עזר, מדוע לא כדאי לנתח ולתקן את הקרע החלקי? 2. היכן נמצא גיד TP? 3. האם אני יכול בכל זאת לדרוש שינתחו אותי למרות בהרופא לא חושב שצריך? אני כבר מתוסכל ואני כבר מעל חודש וחצי במחלה בבית, וימי המחלה שלי עומדים להסתיים. רציתי לדעת אם ניתוח יפתור את הבעיה ויקצר את תהליך ההחלמה?

27/04/2011 | 17:59 | מאת: אלי

האם CT לא יכול לעזור במקום MRI, מאחר וזמן המתנה ל-MRI ארוך, כי CT אני יכול לבצע תוך יום-יומיים?

01/05/2011 | 14:29 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

1. למרות שהגבס לא עזר, מדוע לא כדאי לנתח ולתקן את הקרע החלקי? - כי בד''כ העניין מסתדר ללא צורך בניתוח. 2. היכן נמצא גיד TP? - בחלק הפנימי של הקרסול וכף הרגל. 3. האם אני יכול בכל זאת לדרוש שינתחו אותי למרות בהרופא לא חושב שצריך? - אם תעבור בין מספיק רופאים, תמצא מישהו שיחשוב שיש לנתוח אותך כבר. בברכה - דר' טיטיון. אני כבר מתוסכל ואני כבר מעל חודש וחצי במחלה בבית, וימי המחלה שלי עומדים להסתיים. רציתי לדעת אם ניתוח יפתור את הבעיה ויקצר את תהליך ההחלמה?

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול