כאבים בקרסול לאחר קרע רצועות מלפני שנתיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

26/04/2011 | 20:46 | מאת: אנדרי

שלום רב, אני בן 19, לפני כשנתיים נפלתי במשחק כדורעף וקרעתי את הרצועות. בדיקת אולטרסאונד הראתה אז כי יש קרע תת שלם בATFL וקרע חלקי בCFL. בדיקת ביקורת שעשיתי לפני שנה הראתה: מפרק טיביוטרלארי - קדמי, הודגם נוזל יתר. גידים קדמיים - ב.מ.פ גידים לטראליים - ב.מ.פ גידים מדיאליים - ב.מ.פ רצועת atfl - הרצועה מעובה ובעלת הדיות בלתי אחידה כולל חור המשכיות של סיביה לאורך 0.3 ס"מ בהיבט הדיסטלי. הרצועה cfl - מעובה אך ללא סימני קרע. רצועה דלטוייד - ב.מ.פ גיד האיכילס - הדגמה תקינה. הרופא המטפל שלי אמר כי הכאב אמור לעבור עם הזמן. כעת, כעבור שנתיים, עדיין לא חזרתי לשחק ואני מתקשה לרוץ בגלל הכאבים החוזרים. כשאני מנסה לרוץ למרות הכאב אני מרגיש שהקרסול לא יציבה (בנוסף לקרע רצועות בקרסול שמאל, יש לי פלטפוס גמיש עד לרמה של כף רגל שטוחה לחלוטין ושבר קרסול ימין מלפני שנה). איזה בדיקה או טיפול עליי לבקש מהרופא המטפל שלי? זה הגיע למצב שהוא פשוט אומר שהכל בסדר למרות הכאבים והקושי בתפקוד. אני עתיד להתגייס לצה"ל בעוד כחצי שנה, האם הפציעה (פציעות) עלולות להוריד לי פרופיל? תודה רבה מראש.

27/04/2011 | 15:01 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

איזה בדיקה או טיפול עליי לבקש מהרופא המטפל שלי? - לא ניתן להמליץ על בדיקות או טיפולים ללא בדיקה קלינית. אני עתיד להתגייס לצה"ל בעוד כחצי שנה, האם הפציעה (פציעות) עלולות להוריד לי פרופיל? - כן. במידה ויש נקעים חוזרים זה מוריד פרופיל. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול