גבס רופף 6 ימים לאחר ניתוח קרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

23/04/2011 | 17:15 | מאת: משה

לדוקטור שלום רב ! בעקבות תאונת דרכים בה נפגעו מספר עצמות בקרסול (פריקת קרסול ו 3 שברים באיזור המפרק) עברתי ניתוח בבית החולים ולאחר אישפוז שוחררתי לביתי. היום, 6 ימים לאחר הניתוח הכאבים כמעט ונעלמו כליל והנפיחות ברגל ירדה משמעותית, הצבע של הרגל זהה לצבע הרגל הבריאה. אולם עקב ירידת הנפיחות , עתה אני מרגיש כי יש מרווח גדול בין גבולות הגבס לרגל (ניתן להכניס כמה אצבעות בין הגבס לשוק). הגבס הינו מהברך ועד לאצבעות (רגל שמאל). בבית החולים נאמר לי שבעוד 10 ימים מהיום יורידו לי את הגבס, התפרים, יבצעו גיבוס מחדש וצילום של המקום כדי לוודא שהכל תקין. האם עלי לדאוג אודות כך שהגבס "חופשי" במידת מה ? כאשר עומד על קביים או מוריד את הרגל, היא מתנפחת כך שהגבס הדוק עליה אך לא לוחץ, אולם במצב שהרגל מורמת 90 מעלות, יש רווח של כס"מ אחד בין הגבס לשוק. האם יש צורך לפנות לאורטופד לצורך גיבוס מחדש או שכך הדברים צריכים להיות ? תודה רבה !!

23/04/2011 | 17:19 | מאת: משה

בוצע קיבוע בעזרת פלטות וברגים.

27/04/2011 | 14:44 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

מדובר בתופעה רגילה. לא לרוץ להחליף גבס אם אין כאבים. בברכה - דר' טיטיון.

27/04/2011 | 14:47 | מאת: משה

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול