כאבים באצבעות כף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

16/04/2011 | 00:23 | מאת: וסקו

שלום אני בן 21. חשוב לציין כי אני רץ מגיל 16 ריצות של 3-5 ק"מ עם נעלי סאקוני מותאמות (עד כמה שאפשר).. לפני כשנה התחילו להופיע אצלי כאבים באמצעות כף הרגל בזמן הליכה מואמצת או ריצה שלא התייחסתי אליהן ברצינות. הייתה לי דלקת בברך לפני כחצי שנה (ברך שמאל -זאת עם הכאבים באצבעות באצבעות כף הרגל)- טיפלתי בבעיה עם הרבה תרגילי פיזיוטרפיה בבית.. הכאבים בברך לא נעלמו לגמרי ולא הצלחתי להבין מדוע הם חוזרים מדי פעם.. בזמן הריצה שמתי לב לכך שהשריר הארבע-ראשי הימני(הרגל הבריאה) שלי פועל (עובד) יותר מהאחר ובמצב זה האצבעות בכף הרגל לא כואבות לי.. לכן נסיתי ל"הישען" על הרגל השמאלית ולנסות לאזן את המצב, ובמצב הזה מתחילים להופיע הכאבים באצבעות האמצעיות של כף הרגל ומכוון שהכאב בסופו של דבר לא נסבל שוב אני חוזר חלילה לאותו מצב שאני רץ("נשען") יותר על רגל ימין ודורך בצורה לא נכונה עם רגל שמאל וכתוצאה מהדריכה הלא נכונה עם רגל שמאל(לפי הבנתי ודעתי) מופיעים הכאבים בברך.. (חשוב לציין שהכאבים באצבעות הקדמיות הופיעו לפעמים גם בזמן רכיבה על אופניים..) כמה שאלות: 1)האם יתכן כי הכאבים בברך באמת מופיעים כתוצאה מדריכה לא נכונה ? 2) מה ניתן לעשות עם הכאבים באצבעות כף הרגל? יש דרך להקל על הכאבים? אני נואש - אני לא יכול בלי ספורט, זה חלק ממני(במיוחד בגלל הנטייה שלי להשמין) תודה מראש לכל העוזרים..

17/04/2011 | 08:20 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

1)האם יתכן כי הכאבים בברך באמת מופיעים כתוצאה מדריכה לא נכונה ? - כן יתכן. 2) מה ניתן לעשות עם הכאבים באצבעות כף הרגל? יש דרך להקל על הכאבים? - עליך לפנות לבדיקת אורתופד ההעוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריך, לבדיקה וטיפול. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול