מדרסים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

15/04/2011 | 17:43 | מאת: אלי

שלום אני רוצה לשאול שאלה בנוגע למדרסים לטיפול בקשת נמוכה בכף רגל ביצעתי חיפוש בגוגל ללא תשובות מעמיקות הבנתי שהמדרס היעיל היחיד הוא זה שנבנה על פי מידת גבס כי כל מדרס אחר (למשל דריכה על ספוג) מטמיע את הפתולוגיה של כף הרגל ובעצם לא עושה כלום. אני צודק ? מה ההבדל בין מדרס לפלטפוס קשיח ומדרס לפלטפוס גמיש ? בנוסף, האם מדרסים לריצה צריכים להיום שונים ? במה ? תודה רבה מראש על התשובות :)

17/04/2011 | 08:14 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

הבנתי שהמדרס היעיל היחיד הוא זה שנבנה על פי מידת גבס כי כל מדרס אחר (למשל דריכה על ספוג) מטמיע את הפתולוגיה של כף הרגל ובעצם לא עושה כלום. אני צודק ? - בעקרון, כן. מה ההבדל בין מדרס לפלטפוס קשיח ומדרס לפלטפוס גמיש ? - מדרס לפלאטפוס קשיח לא ''מתקן'' את העיוות, רק מוריד עומסים מנקודות לחץ. בנוסף, האם מדרסים לריצה צריכים להיום שונים ? במה ? - לא צריכים להיות שונים. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול