כאבים בכף הרגל - האם שבר מאמץ ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

04/04/2011 | 10:33 | מאת: תומר

שלום, אני עוסק בספורט באופן שגרתי - רץ בסביבות 40ק"מ בשבוע. רץ בעיקר בשטח (לא כבישים) ללא בעיות מיוחדות. לפני כשבוע השתתפתי הארוע ספורטיבי עצים במיוחד במשך כ-12 שעות בשטח שכלל ריצה הררית באורך של כ-65 ק"מ עם טיפוס מצטבר של כ 2000 מ'. (תחום: ניווט ספורטיבי) במהלך הריצה לא הרגשתי כאב מיוחד ברגל - אלא קושי סביר. לאחר המנוחה - למחרת בבוקר - בקושי יכלתי ללכת ולדרוך על הרגל. מין כאב פנימי שלא הכרתי - בכף הרגל לאורכה כאילו בעצם. אורטופד המליץ על מנוחה ומיפוי עצמות - כדי לדעת האם שבר מאמץ. אחרי 2-3 ימים אני הולך ללא בעיה - אך מפחד לחזור ולרוץ. משתתף בליגה וחייב לחזור לפעילות ריצה בהקדם. אשמח אם אקבל תשובה לשאלות: 1. האם ניתן לאבחן בעיות בכף הרגל ללא מיפוי (מעדיך לא להחשף לחומר הרדיואקטיבי והקרינה בבדיקה... אם לא חייב) 2. האם יתכם שהבעיה היא בגיד ולא בעצם כך ששבוע שבועיים מנוחה יספיקו. 3. היכן ניתן למצוא אורטופד עם אורנטצייה ספורטיבית, כדי לקבל הדרכה לחזרה מהירה לפעילות. (ברור שמנוחה של חצי שנה תעזור... אך זאת לא המטרה...) בברכה, תומר.

04/04/2011 | 16:22 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

1. האם ניתן לאבחן בעיות בכף הרגל ללא מיפוי (מעדיך לא להחשף לחומר הרדיואקטיבי והקרינה בבדיקה... אם לא חייב) - לא ממש. בצילום בד''כ לא ניתן לאבחן. אפשר בבדיקת MRI, אבל אף אחד לא יפנה אותך ל-MRI בשביל זה. 2. האם יתכם שהבעיה היא בגיד ולא בעצם כך ששבוע שבועיים מנוחה יספיקו. - הכל יכול להיות. 3. היכן ניתן למצוא אורטופד עם אורנטצייה ספורטיבית, כדי לקבל הדרכה לחזרה מהירה לפעילות. (ברור שמנוחה של חצי שנה תעזור... אך זאת לא המטרה...) - אם מדובר בשבר מאמץ אין ברירה וצריך מנוחה. בכל מקרה יש מרפאה לספורטאים בווינגייט אתה יכול לברר על זה, או שתפנה לבדיקת אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריך. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול