ניתוח בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

14/03/2011 | 22:27 | מאת: THHK

אני בן 22 בריא ולפני כחודש עברתי ניתוח בקרסול שכלל חשיפת הocd, הטרייה של הסחוס המנותק,קידוח עצם תתכונדרלית, שחזור רצועות לטרליות ע"פ שיטת ויליאמס ואוסטאוטומיה אלכסונית של הקלקנאוס לוארוס. בנוסף ידוע לי שהוצאו לי 0.6 סמ"ק מהסחוס פרורים וקטעים גרמיים בחלקם.לאחר הניתוח גובסתי וכרגע אני עדיין עם הגבס. לא הבנתי מילה ממה שרשמתי לעיל פשוט העתקתי מהסיכום ניתוח שלי. לצערי עד היום לא יצא לי להיפגש עם הרופא המנתח ולהבין מה נעשה שם ובנוסף היום בביקורות שנעשתה לי גיליתי שיש לי בורג המחזיק את העצם האחורית של הקרסול. אשמח לקבל במילים פשוטות מה התבצע בדיוק בניתוח?מהו משך ההחלמה המשוער? מתי תהיה חזרה מלאה לתפקוד ספורטיבי?מה ההשלכות לזה שהוצא לי חלק מהסחוס והאם החלק שהוצא הוא גדול? והכי הכי חשוב למה הכניסו לי בורג והאם אצטרך לעבור ניתוח נוסף על מנת להסירו (נאמר לי שבשלב מסויים, לא ידוע עוד מתי, יסירו לי אותו)?? צירפתי צילומים שעשיתי היום בבי"ח. אשמח לחוות דעת עניינית לגבי משך ההחלמה זה חשוב לי מאוד. בתודה מראש.

15/03/2011 | 12:12 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אשמח לקבל במילים פשוטות מה התבצע בדיוק בניתוח? - ניקוי וקידוח של נזק בסחוס כדי שיצמח שם סחוס חדש בע''ה, שחזור רצועות בקרסול בשל חוסר יציבות ולמניעת נקעים חוזרים, ולמה שם עשות אוסטאוטומיה של העקב, אני לא יודע. מהו משך ההחלמה המשוער? - כחצי שנה. מתי תהיה חזרה מלאה לתפקוד ספורטיבי? - לפחות חצי שנה מה ההשלכות לזה שהוצא לי חלק מהסחוס והאם החלק שהוצא הוא גדול? - התקווה היא שיצמח שם סחוס חדש. החלק שהודא לא מאוד גדול. והכי הכי חשוב למה הכניסו לי בורג - לא יודע. בטח הוסבר לך העניין ע''י המנתח ואם לא כדאי לברר. והאם אצטרך לעבור ניתוח נוסף על מנת להסירו (נאמר לי שבשלב מסויים, לא ידוע עוד מתי, יסירו לי אותו)?? - רק במידה והבורג יפריע בעתיד. בברכה - דר' טיטיון

18/03/2011 | 19:33 | מאת: thhk

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול