זקוקה לעזרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

26/01/2011 | 11:17 | מאת: אמא מודאגת

בתי בת ה-12 קרעה את גיד אכילס אחרי אישפוז החליטו על ניתוח קיצור הגיד. כעת התחלפו הרופאים והרופא החדש אומר שאין קרע מלא אלא חלקי ולכן אין צורך בניתוח אלא בפיזיוטרפיה. המידע מאוד מבלבל ואני בתור אמא פוחדת שיגרם יותר נזק. נכון לעכשיו היא כבר שלושה חודשים עם קביים. יש אפשרות להגיע לד"ר טיטיון לביקורת דרך קופת חולים מכבי? ואם כן אז היכן.תודה מראש.

27/01/2011 | 01:11 | מאת: דנה

שלום אמא מודאגת, ממש לא רופאה, אבל - רופא חדש או ישן לא יכול לקבוע פגיעה באכילס. אמנם ישנו פרטוטקול אבחנתי, ורבים מן האורתופדים יאמרו לך שקרע באכילס מאובחן אך ורק בבדיקה קלינית, אולם א ין זה כך. לא כתבת איך נפגעה הילדה, ולכן קצת קשה ליליהות ספציפית, אבל לעתים לא רחוקות קורה שיש פגיעה באחד מעצבי הקרסול או גידי הקרסול האחרים, שמקרינים או משפיעים על הפעולה של גיד אכילס או על הכאב באזור, והם עלולים להוביל לאבחנה שגויה קלינית. הדרך הטובה והפשוטה ביותר לקבל מידע מהימן על מצב הגיד הוא לעשות בדיקת אולטרה-סאונד. אם ביצעתם כזו, את יכול הלדעת אם מדובר בקרע חלקי או מלא או ללא קרע בכלל. אם לא ביצעם, מוטב שתדרשו לבצע אותה (או בדיקת MRI אם מדובר בחבלה רצינית) - כך שתוכלו לדעת בדיוק מה הפגיע,ה ולמנוע טיפולים שגויים לעת עתה. (אגב, גם אם יש קרע חלקי יש שתי גישות טיפוליות. היום הגישה הרווחת היא פיזיותפרפיה, כך שאם יאובלחן אכן קרע חלקי- אין מ לדאוג. פיזיו היא הפתרון. רק צריך לוודא שזה יהיה פיזיותרפיסט שבאמ ת יודע מה הוא עושה...) אם יש בידייך תוצאות בדיקות הדמיה, ותרצי לכתוב אותן כאן, יהיה קל ומדויק יותר השיב לך עוד. בהצלחה דנה

29/01/2011 | 16:34 | מאת: אמא מודאגת

דנה תודה על תשובתך. אכן ביצענו אולטראסאונד ויש קרע בגיד . והרופא החליט על ניתוח קיצור. לאחר מכן רופא אחר במגע אמר שזהו קרע חלקי והחליט על המשך טיפול בפיזיוטרפיה.

08/02/2011 | 09:57 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אין לי מה להוסיף לתשובותיה של דנה. לגבי יעוץ דרך מכבי, ניתן להדיע אלי עם טופס 17 והפניה למרפאה אורתופדית בבלינסון. מוקד תורים בלינסון - 03-9376666 בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול