פיענוח CT כף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

10/01/2011 | 19:45 | מאת: שרונה

ביתי בת ה13 עשתה בדיקת CT כף רגל שמאל עקב כאבים מתמשכים התוצאה שקיבלנו מראה כי יש בעיה בכף רגל ימין ולא בשמאל האבחנה היא אוס טריגונום עם סקלרוזיס קלה ואי סדירות באיזור המגע בין שתי עצמות אלו זה ברגל ימין אבקש לדעת מעט על האבחנה ואם יש מקום לטיפול יש לציין כי בעבר עשינו גם מיפוי עצמות וגם שם נראתה דלקת בכף רגל ימין על אף הכאבים ברגל שמאל. בתודה שרונה

13/01/2011 | 07:51 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אסטריגונום זאת עצם נוספת שיש ב2-5% מהאוכלוסיה באזפקט אחורי של הקרסול. בד''כ לא גורמת לבעיות. במידה ולא כואב, עוזבים את זה בשקט. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול