כאבים בעצם מתחת לזרת (בכף הרגל)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

29/12/2010 | 09:14 | מאת: עמוס

בשנתיים האחרונות התחלתי בפעילות ספורט באופן קבוע (3-4 פעמים בשבוע) בחודשיים האחרונים יש לי כאבים חזקים בעצם שמתחת לזרת (בכף הרגל) שניראה לי שהיא בולטת בהרבה ממה שהיתה בעבר. התופעה זהה בשני הרגליים אם כי חמורה יותר ברגל ימין. ניסיתי נעליים גדולות ורחבות יותר אך בפעילות ספורט זה מפריע ביותר. אני לא בטוח אם זה קשור אבל יש לי "גשר" גבוה בכף הרגל (זה המושג??) כך שרוב העומס מתרכז בחלק החיצוני של כפות הרגליים. עד שיגיע התור לאוטופד אשמח אם תוכל לשתף אם הבעיה מוכרת ומה הפתרונות (המיידיים) האפשריים על מנת להמשיך בפעילות. תודה עמוס

30/12/2010 | 14:32 | מאת: מיכי מנהיים

קשת גבוהה כפי שאתה מתאר גורמת ללחץ על מפרקי האצבעות, וכמובן גם על מפרק אצבע 5, הפתרון, מדרס תפקודי

30/12/2010 | 16:50 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

נשמע שאתה סובל מ-BUNIONETTE. יש למצוא נעליים שלא גורמות ללחץ במקום, התאמת מדרסים פונקציונלים ובמידה ואין ברירה והכאבים לא נסבלים, הטיפול הוא ניתוחי. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול