שבר בעצם המסרק 5 ללא תזוזה בכף רגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

27/12/2010 | 21:34 | מאת: אופיר

שלום רב. כבר אני נמצא בשבוע השביעי להחלמה משבר בעצם המסרק החמישית בכף רגל שמאל ללא תזוזה. אובחן תחילת חיבור לאחר שלושה שבועות,לאחר שישה שבועות נאמר שלא נסגר השבר. ניתנה לי אפשרות לדרוך על הרגל בצורה חלקית. אני דורך על העקב עם נעל ללא עזרה של קביים. האורתופד אמר גם כי ישנה אפשרות ניתוחית במידה ועוד חודש לא התחבר השבר בצורה מלאה. שאלתי: הרגל כבר המון זמן ללא כאב,כשאני הולך על חצי כף רגל האחורי אין שום כאב,וקראתי באחד הפורומים באינטרנט שיש אפשרות ששבר כזה מתאחה לאחר 4 שבועות גם אם לא רואים את זה בצילום-איך ניתן לבדוק זאת שוב ולהיות בטוחים? וכמובן האם מה שקראתי נכון? והאם העובדה שאני דורך על חצי כף רגל האחורית ואין כאבים מראה על החלמה טובה?או שאין קשר... תודה רבה.

28/12/2010 | 20:21 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

שבר מתחבר בלא פחות מ-6 שבועות. אם אין כאבים זה סימן טוב מאוד. בסלנות זה שם המשחק. בברכה - דר' טיטיון.

31/12/2010 | 17:57 | מאת: אופיר

הייתי אצל רופא נוסף שאיפשר לי לדרוך על הרגל ואף המליץ להיפטר מהקביים ולהתחיל דריכה מלאה עד כאב...ובינתיים אני מצליח לדרוך דריכה מלאה ללא כאב חוץ מלפעמים תחושה קלה כאילו אני דורך על ליכלוך שנמצא על הרצפה(קורה פעם פעמיים ביום). תחילה לא הצלחתי דריכה מלאה אך לאט לאט השחרר ואני מצליח...יש לציין שזה לא כמו הליכה רגילה ועדיין מרגישים את חולשת הרגל. תודה רבה על התשובה. ובינתיים לשאלתי:האם זה שאני דורך דריכה מלאה זה כבר יותר טוב? כמובן שאני נזהר וסבלנות כמו שאמרת.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול