מדרסים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

18/12/2010 | 13:56 | מאת: מיכל

יש לי פלטפוס. הייתי בחנות מדרסים ונבדקתי במכונה שמציגה תמונה של דריכת כף הרגל. המוכר אבחן דורבן והמליץ לי לקנות מדרסים ביומכאנים שעולים 2000 שקל. האם מדרסים ביומכאנים הם עדיפים על מדרסים רגילים (שעולים הרבה פחות) ואיזה בדיקות נוספות ניתן לעשות כדי לאשר/לפסול את ההמלצה?

19/12/2010 | 11:32 | מאת: יעקב חיים וינברג

שלום מיכל תפקידם של מדרסים במקרה של דורבן הוא: הורדת עומס ולחץ ממקום הכאב וריפוד האיזור באמצעות שני אלה נותנים למקום להרגע וזה מאפשר, א. שיפור בתפקוד ב. עזרה בהחלמה מדרסים יש רבים ומסוגים שונים והם נבדלים זה מזה בחומרים מהם הם בנויים, בשיטת העבודה וברמה המקצועית של האדם המבצע אותם. למען הרחב ידיעותיך בנושא מדרסים אני מצרף קישור למאמר על סוגי מדרסים שונים: http://pedia.walla.co.il/?w=/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D בברכה יעקב וינברג

19/12/2010 | 18:37 | מאת: מיכל

האם ניתן לאבחן דורבן בכף הרגל, בעזרת מכשיר ממוחשב שנותן את תמונת לחץ הרגל?

28/12/2010 | 09:47 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

מדרסים יש להתאים לפי הבעיה הקיימת ולא לפי ממצאים במחשב זה או אחר. בעקרון ל''דורבן'' אין צורך במדרסים ביאומכנים ומספיק מדרס פשוט שיוריד עומס מהעקב וימנע זעזועים בעקב. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול