שבר בנאביקולר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

12/12/2010 | 11:58 | מאת: איציק

שלום רב, נראה שיש לי שבר בכף הרגל/קרסול - בעצם הנאביקולר. גובסתי בסוף השבוע ע"י אורטופד בחדר המיון ומחר יש לי תור לסיטי דרך הקופה. הגבס הנו מתחת לברך עד לאצבעות הרגל. אני הבנתי שאסור להעמיס משקל על הרגל (non weight bearing cast) ושההחלמה יכולה להיות כ- 6 שבועות. שאלותי: 1. האם אני יכול השבוע להשתמש בקביים לצורך התניידות או שעלי לשכב במיטה עם רגל מורמת ולהימנע מכל פעילות בלתי הכרחית? 2. האם לאחר השבוע/שבועיים הראשונים אני יכול להשתמש בקביים לצורך התניידות כנ"ל? זאת - ע"מ לחזור לעבודה כמה שיותר מהר - ברור לי שתוך כדי השימוש בקביים אני לא יכול להעמיס את הרגל. בתודה מראש על תגובה מהירה!!!

19/12/2010 | 09:30 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

1. האם אני יכול השבוע להשתמש בקביים לצורך התניידות או שעלי לשכב במיטה עם רגל מורמת ולהימנע מכל פעילות בלתי הכרחית? - יכול עם קביים. 2. האם לאחר השבוע/שבועיים הראשונים אני יכול להשתמש בקביים לצורך התניידות כנ"ל? - כנ''ל. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול