מעיכה בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

01/12/2010 | 15:02 | מאת: בת 21

לפני כחודש נמעכה כף רגלי, זוהה שבר במסרק ה-3. כעת התגלה גלד שחור בגב הרגל בצמוד לקו האצבעות בגודל 3-4 ס"מ ואובחן ע"י הרופאים כנמק של העור, עד לתאריך הניתוח להשתלת עור הנמק מטופל בסילברול. בנוסף לכך במשך כל ההחלמה הופיעו בצקות באצבעות הרגליים שמקשות עליי לעשות כל פעולה עם האצבעות. האם הבצקות קשורות לנמק או לשבר? איך מטפלים בהן? כמה זמן אורך הטיפול? האם הטיפול בסילברול יכול לשמש תחליף לניתוח?

09/12/2010 | 04:19 | מאת: דנה

שלום לך ממש אל רופאה, אבל - לא כתבת איך קרה אירוע המעיכה. קצת קשה לענות על שאלות בלי לדעת את כל המנגנון והמהלך של הפציעהו בכל זאת, אנסה.. סילברול אינו חתחליף לניתוח. הוא רקתחזוקה לחיטוי ולמניעה של התפשוטות הנמק ככל האפשר. בצקות - מצב צפוי והגיוני. קשור לשבר, קשור לנמק, וקשור בעיקר לפציעת המעיכה. אני מניחה שאת במעקב אצל רופא מטפל. עלייך להראות לו את הבצקות ווודא שמטפלים בהן, במידת האפשר. מכיון שבזו פציעה שהטיפול בה כרגע מורכב מכמה תחומים, ולכן נרא הלי שמוטב לשאול את הרופא המרכז את המקרה שלך מה הוא מצפה שיקרה ואיך. זה הדבר הנכון ביותר, ולא פתרון אינטרנטי, כשאין לינו מודשג יאך הרגל נראית ולא עברה בדיקה קלינית. בריאות שלמה ובמהירות דנה

12/12/2010 | 13:53 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אין לי מה להוסיף לתשובה של דנה. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול