שבר קל בקרסול ודלקת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

24/10/2010 | 01:46 | מאת: שחר

שלום, לפני כ- 5 חודשים שיחקתי עם חבריי כדורעף ואחרי נחיתה לא טובה על הרגל היה לי כאב חד מאוד במקום, לאחר כחמש שניות לא היה לי כאב כלל והמשכתי לשחק כרגיל. לאחר סיום המשחק ישבתי עם חבריי ודיברנו ופתאום ראיתי באזור הקרסול נפוח מאוד, אך ללא כאב.לאחר יום התחיל לכאוב לי ולא עשיתי עם זה משהו מיוחד(קרח, פניה לרופא...). רק לאחר כשלושה חודשים כשראיתי שהכאב לא נגמר החלטתי לפנות לפיזיותרפיסטית שאני מכיר אישית. היא עשתה לי קצת TENS באזור וטענה שיש שם משהו באמת לא בסדר. לאחר שבועיים החלטתי כבר לפנות לאורתופד והייתי אצלו והוא מיד עלה על האזור המדויק שכאב, וחשש שיש לי משהו בסחוס, אז הוא שלח אותי לעשות רנטגן ואולטראסאונד. בצילום הרנטגן התגלה שיש לי שבר קל(רואים חתיכה קטנה שפונה לאזור לא נכון)והאורתופד קרא לזה "בריחת סידן". מה עוד שהוא טען שזה לא מה שכואב, אלא זה שהעצם שנשברה נתקלה בגיד או רצועה וכשיש מגע ביניהם אז נוצר כאב, והוא טוען שאם זה באמת קרה אז יש שם דלקת חריפה. באותו היום הוא אמר לי לקחת שבוע כדורים אנטיביוטיים נגד הדלקת ולראות אם זה עוזר אז הדלקת תעלם ואם לא אז צריך לבוא אליו לעשות מיפוי עצמות ולראות לאן נתקדם. התחלתי לקחת את הכדור ובאמת לאחר יומיים כבר הייתי ללא כאב ברגל אלא רק עם רגישות שנותרה במקום. עבר שבוע, סיימתי לקחת את הכדורים וכבר יום לאחר הפסקת הכדורים הרגשתי את הכאב חוזר, וכנראה שחוזר ובגדול!. מאז הפסקת הכדורים עברו שבועיים ואני מוטרד עם כאב חזק, לא יכול לצאת לריצות ולספורט שאני כל כך אוהב. ולפני יומיים קבעתי תור לאורתופד שוב כדי ליידע אותו על המצב. אם תוכל להסביר לי קצת על המקרה שלי עוד או לנתח אותו ולייעץ מה עושים אנשים במצבי. חשוב לי להדגיש שאני בן 18, עוד שלושה חודשים מתגייס לצה"ל, אוהב ספורט(ריצה) וכמו שהאורתופד אמר, זו פציעה שאני חייב לעבור ומהר כי כל החיים עוד לפני. תודה ולהתראות

24/10/2010 | 21:20 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

לא אוכל להסביר ללא בדיקה קלינית ובחינת בדיקות עזר. מהתאור שלך לא ניתן להבין מה יש לך. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול