ניוון שרירים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

13/01/2004 | 18:39 | מאת: א

הם ניוון שרירים יכול להיות סיבה להתנפחות השרירים שמעל לברך ,ויצירת מאין בצקת? אם התשובה היא "צריכים לבדוק כדי לדעת". האם תוכל להגיד לי בבקשה מהם הסממנים של ניוון שרירים? האם הוא הפיך? מהו ניוון שרירים למעשה? מקווה לתשובה מהירה , ותודה מראש.

20/01/2004 | 11:17 | מאת: ד"ר זאב אשכול

ניוון שרירים הינה כותרת הכוללת אבחנות רבות. החל מדלדול בשל הפחתה ועד העדר שמוש בשריר הנידון, מחלה ראשונית של השריר על חלקיו השונים, ליקויים בקשר עצב-שריר וליקויים עצביים. גם מחלות מטאבוליות לעתים גורמות לניוון שרירים בעקבות אגירת חומרים שונים. כתלות במועד ההסתמנות - יכול הניוון לגרום לירידה במסת השריר או עלייה. יש להגיע לאבחנה. היוועץ בנוסף בנוירולוג.

29/02/2004 | 13:59 | מאת: נעה

שלום, אני עושה עבודץ מחקר על ניוון שרירים ורציתי לדעת היכן אני אוכל למצוא חומר מלא על הנושא....

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול