כאבים חזקים לאחר גבס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

26/10/2018 | 20:55 | מאת: שיר

שלום, בעלי שבר את בסיסי המסרק 1, 3,4 עם תזוזה מינימאלית בכף הרגל ביום שישי האחרון (19.10). מיד לאחר מכן נעשה לו גבס רק בגב כף הרגל עם עטיפה של תחבושת על כולה. ביום שלישי החליפו לו לגבס רגיל על כל הרגל עד מתחת לברך. מיום שישי עד חמישי הכאבים היו נסבלים אך מיום חמישי יש לו כאבים ממש חזקים ובלתי נסבלים כל פעם שהוא נעמד. גם אם זאת הליכה של 3 שניות הרגל מרגישה שהיא שורפת/לוחצת לו מאוד. הכאב נרגע רק אחרי שהוא שוכב עם רגל מורמת למשך 10 דקות. הוא עלה היום למיון ולא ראו שום נפיחות או בצקת אבל בכל זאת עשו לו חתך בגבס לכל אורכו כדי לנסות להוריד לחץ וגם זה לא עזר. הכאבים ממשיכים הוא ממש לא יכול שנייה אחת לעמוד גם לא ללכת לשירותים. האם כאב כזה זה כאב רגיל אחרי שבר? אם כן לכמה זמן? האם צריך אולי להחליף את הגבס? ממה כאב כזה יכול לנבוע ואיזה בדיקות אפשר לבקש לעשות כדי לברר מה גורם לכאב? תודה רבה

שלום רב הכאבים נובעים מהצטברות נוזלים ובצקת בכף הרגל בעקבות השבר ואי שימוש בשרירי הרגל. ממליץ על הרמת הגפה ככל שניתן. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול